Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Άμεση ανάγκη η ανακήρυξη της ΑΟΖ...«Αποτελεί την μόνη λύση»

Την άμεση ανάγκη ανακήρυξης της ΑΟΖ και της εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου της χώρας, υπογράμμισε ο Πάνος Καμμένος παρουσιάζοντας τις προτάσεις του κόμματος για τους απόστρατους αξιωματικούς σε εκδήλωση στην Αθήνα. Εκτίμησε ότι η ΑΟΖ.....

αποτελεί την μόνη λύση για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το μεγάλο χρέος, μέρος του οποίου είναι «άκυρο και επονείδιστο».

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο η χάραξη της ΑΟΖ δεν έχει να κάνει μόνο με πολιτική απόφαση που έχει σχέση με την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, αλλά έχει να κάνει και με πολιτικές αποφάσεις σε σχέση με την εφαρμογή του δικαίου της θάλασσας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τόνισε ότι πρέπει να διασφαλιστεί το αίσθημα ασφάλειας του Έλληνα πολίτη που χάνεται στις παραμεθόριες περιοχές και στο κέντρο της Αθήνας και για το λόγο αυτό απαιτείται η αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, αναδιοργάνωση του Λιμενικού Σώματος και ένταξή του στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Εξήγγειλε την αναστολή της κράτησης του 2% που πληρώνουν οι εν ενεργεία αξιωματικοί για τα Μετοχικά Ταμεία ενώ, όπως είπε, θα καταργηθεί η διάταξη που διακόπτει την χορήγηση σύνταξης σε απόστρατους αξιωματικούς εάν εργάζονται.